Du er hermed optaget på en ny uddannelse - VALE Designs
Gratis levering i Danmark og Europa
Gratis returnering i op til 30 dage
Få tilskud - vi søger gratis for dig
Hjælp og FAQ
Men hov – jeg har da ikke søgt nye veje, nye udfordringer eller ny uddannelsesretning?

Når man får et alvorligt sygt barn, så bliver man som forælder fra den ene dag til den anden kastet ud i en virkelighed, der er uvant, utryg og på alle måder forvirrende og kaotisk.

Sorgen over det barn man ikke fik, vreden og frustrationen over at være den særligt udvalgte til denne opgave og fornemmelsen på barnets vegne over at være snydt for et værdigt og oplevelsesrigt liv på lige vilkår med alle andre børn, ja det er blot nogle af de følelser, der dukker op umiddelbart efter, at man fra et lægehold har modtaget den svære besked: ’Du har et sygt barn, der aldrig bliver rask’.

KLASK og AV. En våd klud i ansigtet og en mavepuster på én gang.

Fundamentet forsvinder under fødderne og tankerne starter og vil ingen ende tage.

- Hvad gør vi?
- Hvordan klarer vi det?
- Hvad vil andre tænke?
- Kan vi holde sammen som par?
- Kommer vi til at miste vores barn?
- Hvad hvis vores barn overlever os, hvem skal så passe og yde omsorg for vores barn?
- Der må simpelthen være nogle læger et sted i verden, der kan hjælpe!

Men der er ingen kur eller lægebehandling, der kan helbrede og derfor starter nu langsomt en hverdag på helt nye betingelser.

Du er nu godt i gang med din nye ufrivillige uddannelse:

  • At være forælder til et barn med særlige behov.
  • Tankerne og reaktionen på en alvorlig besked er naturlige.
  • Vi mennesker reagerer forskelligt og det er vigtigt, at vi giver hinanden lov til at bearbejde sorgen på individuel vis, så længe det foregår respektfuldt overfor andre.
  • Nogle har brug for at græde andre har brug for ro til fordybelse. Nogle vil måske have brug for at råbe højt, ligesom nogle vil tænke ’det her klarer vi sammen’, mens andre mister både mod og humør.

ALLE reaktioner er naturlige og i orden!

Skån ikke din omverden – du vil alligevel før eller siden finde ud af, hvem i din omgangskreds, der rummer dig og dit barn og som er parat til at være der for dig i din sorgproces, til at lytte, trøste og tage aktivt del i dine nye livsvilkår.

Vi i Team VALE er stadig ’i uddannelsesforløb’, men ønsker oprigtigt at være en skulder, hvis du har brug for en! Lad os høre fra dig, hvis der er noget, du har brug for at dele.

Hugo Perdigao
Tagget: Awareness