Modeindustrien er ofte tænkt som eksklusiv og elitær og har længe været domineret af stereotype modeller med én type fysik, men flere og flere brands begynder at indse deres rolle i at nedbryde barrierer og omfavne mangfoldighed.
Selvom der i de senere år har været en stigende tendens til, at handicappede modeller går i modeshows og optræder i kampagner for førende modemærker, bruges de stadig mest som "markedsføringsaktiver", og der er stadig meget arbejde at gøre for virkelig at gøre mode tilgængelig for alle individer.

Modemærker har ansvaret for at ændre den måde, samfundet tænker skønhed på og udfordrer forældede opfattelser af handicap - og VALE ønsker at spille en rolle i denne forandringsproces!

Nedbrydning af barrierer

Inklusivitet er blevet et buzzword i modeverdenen, men de fleste virksomheder omfavner det stadig ikke fuldt ud. Modsat ønsker VALE, ved at præsentere handicappede modeller i sine kollektioner og i sine kampagner, at give et klart statement om, at alle fortjener at føle sig smukke og inkluderet. Dette er ikke kun med til at nedbryde sociale stigmatiseringer omkring handicap, men det er også med til at skabe bevidsthed om, at tøj skal designes med både stil og funktion i tankerne, med tanke på det fysisk handicappede samfund og for alle pårørende og plejepersonale, der dagligt tager sig af den omsorgsmæssige del.

At overvinde forhindringer

Modeindustrien bliver mere og mere inkluderende takket være arbejdet fra adaptive mærker og indsatsen fra handicappede modeller, som flytter grænser og inspirerer til forandring indefra. Deres tilstedeværelse på catwalks og i kampagner sender et vigtigt budskab:

Alle skal føle sig smukke uanset deres fysik og begrænsninger.

Med fortsat støtte fra både handicappede modeller og forbrugere, vil VALE fortsætte med at udfordre traditionelle skønhedsstandarder ved at vise, hvor moderigtigt handicap kan være - og åbne op for nye muligheder for alle håbefulde modeller undervejs!

Vi er stolte af at præsentere dig for vores skønne små modeller!

Valter
Valter er født i 2016 og er den eneste i Danmark med Mabry-syndromet. Hans sygdom giver mange udfordringer såsom behandlingsresistent epilepsi, manglende muskeltonus og hyppige infektionssygdomme. Valter får mad og drikke gennem sin sonde og bruger kors- og benskinner (ortoser), når han sidder op.

Emma
Emma blev født i 2018 med Schinzel-Giedion syndrom, som forårsager epilepsi, spiseproblemer og kognitiv retardering.

Magnus
Magnus er født for tidligt i august 2016 - 11 uger før tid. Dette resulterede i 2 hjertestop, hvilket i dag betyder, at Magnus lider af Cerebral Parese (spastisk lammelse) i svær grad, epilepsi og er motorisk retarderet. Magnus sidder i kørestol og er trods sine udfordringer en utrolig livsglad dreng, der elsker samvær med sine 4 søskende.

Ziva
Ziva blev født 10 uger for tidligt og blev først diagnosticeret med cerebral parese, da hun var 3 år gammel. Desværre glemte hun at trække vejret to gange i de første par dage af sit liv, så lægerne måtte genoplive hende. Hun kan ikke gå uden rollator og ellers sidder hun i kørestol.

Læs mere om vores modeller

Hugo Perdigao
Tagget: Awareness