4 must-have-produkter til børn med særlige behov - VALE Designs
Gratis levering i Danmark og Europa
Gratis returnering i op til 30 dage
Få tilskud - vi søger gratis for dig
Hjælp og FAQ

Som forældre stræber vi efter at give vores børn den bedst mulige pleje og støtte, så de kan navigere i livets udfordringer med lethed og selvtillid. For børn med særlige behov kan denne rejse være endnu mere indviklet og kræve specialiserede værktøjer og produkter, der tager højde for deres unikke evner og behov.

1. Påklædningshjælpemidler

Gør uafhængighed til en realitet

Påklædning kan være en kompleks opgave for børn med motoriske funktionsnedsættelser, som ofte kræver hjælp og udløser frustration. Påklædningshjælpemidler forvandler imidlertid denne almindelige aktivitet til et symbol på uafhængighed og giver børnene mulighed for at tage kontrol over deres daglige rutiner.

 • Lynlåse og knapper: disse geniale værktøjer forenkler processen med at fastgøre lynlåse og knapper, så børn kan klæde sig selv på med minimal hjælp.
 • Hjælpemidler til ærmer og bukser: produkter, der gør det lettere at tage ærmer og bukser på, hvilket fremmer selvhjulpenhed og selvtillid.

2. Legetøj med sanser

Beroligende og engagerende

Børn med særlige behov oplever ofte sensorisk sensitivitet, hvilket fører til øgede reaktioner på syn, lyde, lugte og teksturer. Sanselegetøj giver et beroligende og stimulerende afløb for disse følsomheder og fremmer afslapning og fokus.

 • Tæpper med vægt: disse beroligende tæpper giver dybtryksstimulering, reducerer angst og fremmer en følelse af sikkerhed.
 • Tyggelegetøj: sensorisk tyggelegetøj, som tyggehalskæder eller fidgetlegetøj, giver oral stimulation, lindrer angst og fremmer selvdisiplin.
 • Sansebolde: disse alsidige bolde findes i forskellige teksturer og størrelser, der giver taktile input og opmuntrer til udforskning gennem berøring.

3. Kommunikationsudstyr

Nedbrydning af barrierer

Kommunikation er hjørnestenen i menneskelig kontakt, og for børn med talevanskeligheder fungerer kommunikationsudstyr som broer til omverdenen. Disse innovative værktøjer giver dem mulighed for at udtrykke sig effektivt og fremmer forståelse og engagement.

 • Tavler med tegnsprog: disse visuelle hjælpemidler introducerer børn til tegnsprog, som er et stærkt værktøj til nonverbal kommunikation.
 • Apps til alternativ kommunikation: apps som 'Proloquo2Go' og 'Speech Assistant' giver børn mulighed for at kommunikere gennem syntetiseret tale eller ved at vælge symboler på en touchscreen.
 • Øjenstyringsteknologi: for børn med begrænset mobilitet gør øjenstyringsteknologi det muligt for dem at styre en computer eller kommunikationsenhed med øjnene, hvilket nedbryder fysiske barrierer for kommunikation.

4. Mobilitetshjælpemidler

Udvidelse af horisonter

Mobilitetshjælpemidler er vigtige for børn med fysiske begrænsninger, da de giver dem uafhængighed og adgang til verden omkring dem. Disse hjælpemidler giver dem mulighed for at udforske, lære og deltage i aktiviteter, de elsker, uden begrænsninger.

 • Gåstole: gåstole giver støtte og stabilitet til børn, der kan gå selv, men har brug for hjælp til at holde balancen.
 • Kørestole: kørestole giver frihed og mobilitet til børn, der har svært ved at gå eller slet ikke kan gå.
 • Stående støtte: stående støtte gør det muligt for børn at øve sig i at stå og forbedre deres balance, hvilket fremmer den generelle udvikling.

Husk, at hvert barn er unikt, og at de rigtige produkter vil variere afhængigt af deres individuelle behov og evner. Samarbejd med dit barns terapeuter og sundhedspersonale om at finde de værktøjer, der passer bedst til barnets rejse.

Med den rette støtte vil dit barn trives og blomstre, omfavne sine unikke evner og navigere i livets udfordringer med selvtillid.

Hugo Perdigao
Tagget: Products